Cognitieve gedragstherapie

Een unieke aanpak voor jouw unieke persoonlijkheid

Iedereen heeft een ander verhaal en een ander karakter. Daarom gaan we allemaal op onze eigen manier om met bepaalde gebeurtenissen en ontwikkelen we verschillende denk- en gedragspatronen. Hoe je daarmee omgaat, heb je zelf in de hand.

Verbanden leren zien

Om beter te begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert

Denk- en gedragspatronen herkennen

Zelf triggers leren herkennen om dan door zelfreflectie bij te sturen

Samen behandelen

De psycholoog en jij als deskundige-over-jezelf samen aan de slag

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Samen met je therapeut doorgrond je jouw denkwijzen en patronen, zodat je je gevoelens en gedrag die door deze gedachten ontstaan, zelf kunt bijsturen en gebalanceerder in het leven kunt staan.

Cognitieve gedragstherapie legt het verband tussen je gedrag, emoties en levenshouding enerzijds en je gedachten anderzijds bloot. Vaak interpreteren we gebeurtenissen of ervaringen op een negatieve manier, waarbij we verschillende patronen kunnen detecteren. Naar die patronen en valkuilen gaan we samen op zoek, zodat we die kunnen bijsturen en je op een productieve en gebalanceerde manier leert omgaan met de uitdagingen die jij in het dagelijkse leven tegenkomt.

Deze vorm van therapie is iets voor jou als je stemmingsproblemen, zoals een depressie of bipolaire stoornis, ervaart. Ook wie op zoek is naar zijn identiteit en persoonlijkheid of wil werken aan zijn zelfbeeld heeft baat bij cognitieve gedragstherapie. Mensen met een psychose, burn-out, bepaalde angsten, alcoholmisbruik of -verslaving, of die te maken krijgen met rouw en verlies, kunnen eveneens het gesprek met een gedragstherapeut aangaan.